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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
07/07/1995 |
Data da última atualização: |
31/05/2013 |
Autoria: |
TRINDADES, J.; SILVA, L. M. S. da. |
Afiliação: |
JOSÉ TRINDADE; LUIZ MARIO SANTOS DA SILVA. |
Título: |
Instruções para o viveirista de citrus. |
Ano de publicação: |
1974 |
Fonte/Imprenta: |
Boquim: SUDAP/DAG/E.E.B., 1974. |
Páginas: |
22p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Trabalhos em convênio com SUDENE/IPEAL. |
Conteúdo: |
Com o objetivo de melhor informar ao homem ligado a citricultura sergipana, após revermos a bibliografia concernente, e as anotações colhidas em trabalhos da Estação Experimental de Boquim, realizamos a revisão completa desta nossa publicação, a qual vem ampliada em suas informações, no que se refere a confecção de sementeiras, viveiros e características de uma bao muda, tendo-se inclusive anexado um orçamento para produção de uma muda cítrica.
É oportuno ressaltar que procuramos, dentro do possível, redigir este trabalho em um linguajar acessível, de forma que seu contéudo possa ser melhor assimilado pelo agricultor. |
Palavras-Chave: |
Citros; Propagação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01085nam a2200169 a 4500 001 1636914 005 2013-05-31 008 1974 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aTRINDADES, J. 245 $aInstruções para o viveirista de citrus. 260 $aBoquim: SUDAP/DAG/E.E.B.$c1974 300 $a22p. 500 $aTrabalhos em convênio com SUDENE/IPEAL. 520 $aCom o objetivo de melhor informar ao homem ligado a citricultura sergipana, após revermos a bibliografia concernente, e as anotações colhidas em trabalhos da Estação Experimental de Boquim, realizamos a revisão completa desta nossa publicação, a qual vem ampliada em suas informações, no que se refere a confecção de sementeiras, viveiros e características de uma bao muda, tendo-se inclusive anexado um orçamento para produção de uma muda cítrica. É oportuno ressaltar que procuramos, dentro do possível, redigir este trabalho em um linguajar acessível, de forma que seu contéudo possa ser melhor assimilado pelo agricultor. 653 $aCitros 653 $aPropagação 700 1 $aSILVA, L. M. S. da
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
14/10/2016 |
Data da última atualização: |
14/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; SANT'ANA, H. M. P.; ALFENAS, R. de C. G. |
Afiliação: |
Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Helena Maria Pinheiro-Sant'Ana, Universidade Federal de Viçosa; Rita de Cássia Gonçalves Alfenas, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Consumption of a drink containing extruded sorghum reduces glycaemic response of the subsequent meal. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
European Journal of Nutrition, 2016. |
DOI: |
10.1007/s00394-016-1314-x |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
published on line 12 out. 2016. |
Conteúdo: |
urpose Glycaemic control is essential to prevent the manifestation of diabetes in predisposed individuals and the development of associated comorbidities. It is believed that sorghum may modulate the glucose response. In this study, we investigated the effect of extruded sorghum consumption, and the profile of bioactive compounds, on postprandial glycaemia of a subsequent meal in normal weight and normoglycaemic subjects. This was a randomized, single-blind, crossover designed study. After a 12h overnight fasting, ten subjects reported to the laboratory to participate in four experimental sessions, and consumed one of three sorghum test drinks: sorghum P 3-DXAs (with proanthocyanidins?P and rich in deoxyanthocyanidins?3-DXAs); 3-DXAs (without proanthocyanidins and rich in 3-DXAs); and control (low in 3-DXAs and without proanthocyanidins); or a non-sorghum drink. 30min later, the subjects consumed a glucose solution (25g glucose). Glycaemic response was monitored at times 0 (before glucose solution), 15, 30, 45, 60, 90, 120min (after glucose solution consumption). The incremental areas under the glycaemic curve (iAUC) were calculated by the trapezoidal method. Intake of P 3-DXAs drink before the glucose solution resulted in a postprandial iAUC lower than the other sorghum test drinks. Sorghum drinks minimized the postprandial glycaemia peak.Sorghum drinks consumption, especially the P 3-DXAs drink, 30 min before the glucose solution resulted in lower iAUC compared to the non-sorghum drink, leading to a lower glycaemic response. Menosurpose Glycaemic control is essential to prevent the manifestation of diabetes in predisposed individuals and the development of associated comorbidities. It is believed that sorghum may modulate the glucose response. In this study, we investigated the effect of extruded sorghum consumption, and the profile of bioactive compounds, on postprandial glycaemia of a subsequent meal in normal weight and normoglycaemic subjects. This was a randomized, single-blind, crossover designed study. After a 12h overnight fasting, ten subjects reported to the laboratory to participate in four experimental sessions, and consumed one of three sorghum test drinks: sorghum P 3-DXAs (with proanthocyanidins?P and rich in deoxyanthocyanidins?3-DXAs); 3-DXAs (without proanthocyanidins and rich in 3-DXAs); and control (low in 3-DXAs and without proanthocyanidins); or a non-sorghum drink. 30min later, the subjects consumed a glucose solution (25g glucose). Glycaemic response was monitored at times 0 (before glucose solution), 15, 30, 45, 60, 90, 120min (after glucose solution consumption). The incremental areas under the glycaemic curve (iAUC) were calculated by the trapezoidal method. Intake of P 3-DXAs drink before the glucose solution resulted in a postprandial iAUC lower than the other sorghum test drinks. Sorghum drinks minimized the postprandial glycaemia peak.Sorghum drinks consumption, especially the P 3-DXAs drink, 30 min before the glucose solution resulted in lower iAUC compared to the non-... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Food and beverages; Glycaemic response; Sorghum. |
Thesagro: |
Diabete; Sorgo. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive properties; diabetes mellitus; Food composition. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 02493naa a2200313 a 4500 001 2054700 005 2016-11-14 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s00394-016-1314-x$2DOI 100 1 $aANUNCIAÇÃO, P. C. 245 $aConsumption of a drink containing extruded sorghum reduces glycaemic response of the subsequent meal.$h[electronic resource] 260 $c2016 500 $apublished on line 12 out. 2016. 520 $aurpose Glycaemic control is essential to prevent the manifestation of diabetes in predisposed individuals and the development of associated comorbidities. It is believed that sorghum may modulate the glucose response. In this study, we investigated the effect of extruded sorghum consumption, and the profile of bioactive compounds, on postprandial glycaemia of a subsequent meal in normal weight and normoglycaemic subjects. This was a randomized, single-blind, crossover designed study. After a 12h overnight fasting, ten subjects reported to the laboratory to participate in four experimental sessions, and consumed one of three sorghum test drinks: sorghum P 3-DXAs (with proanthocyanidins?P and rich in deoxyanthocyanidins?3-DXAs); 3-DXAs (without proanthocyanidins and rich in 3-DXAs); and control (low in 3-DXAs and without proanthocyanidins); or a non-sorghum drink. 30min later, the subjects consumed a glucose solution (25g glucose). Glycaemic response was monitored at times 0 (before glucose solution), 15, 30, 45, 60, 90, 120min (after glucose solution consumption). The incremental areas under the glycaemic curve (iAUC) were calculated by the trapezoidal method. Intake of P 3-DXAs drink before the glucose solution resulted in a postprandial iAUC lower than the other sorghum test drinks. Sorghum drinks minimized the postprandial glycaemia peak.Sorghum drinks consumption, especially the P 3-DXAs drink, 30 min before the glucose solution resulted in lower iAUC compared to the non-sorghum drink, leading to a lower glycaemic response. 650 $aBioactive properties 650 $adiabetes mellitus 650 $aFood composition 650 $aDiabete 650 $aSorgo 653 $aFood and beverages 653 $aGlycaemic response 653 $aSorghum 700 1 $aCARDOSO, L. de M. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMENEZES, C. B. de 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aSANT'ANA, H. M. P. 700 1 $aALFENAS, R. de C. G. 773 $tEuropean Journal of Nutrition, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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